TH: Wajarkah tanah milik pencarum dijual ❓❓❓

2020 Januari 25 (Sabtu)

Sila tontoni video di bawah

⬇️. ⬇️. ⬇️. ⬇️. ⬇️

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2547505755519875&id=116331768396879

‼️‼️ (LIVE FB DAWD)‼️‼️

*“PERLUKAH RCI TABUNG HAJI DITUBUHKAN? MERUNGKAI ISU TH DI ERA PENTADBIRAN ZAMAN BN, PH DAN PN”. *

Desak Tubuh RCI TabungHaji

🇲🇾 Amat terkejut Acik bila difahamkan bahawa THP (Tabung Haji Plantation) telah dan sedang ghairah menjual tanah-tanah yang dimiliknya. Kalau asset yang nak dijual itu adalah kereta kah, kapal kah, hatta kapal terbang kah, itu semua Acik tak kisah sangat. Tapi yang membuat Acik kisah sangat ialah bila asset itu adalah tanah.

Semua kita tahu kan bahawa satu-satunya asset yang nilainya tak akan susut adalah tanah. Bahkan sebaliknya, nilainya sentiasa naik di sepanjang masa. Malah harga rumah yang naik dari masa ke semasa pun adalah kerana kenaikan nilai tanah yang menjadi tapak bagi rumah tersebut.

Apakah takde formula lain dari menjual asset2 ❓

Kenaikan harga bahan-bahan yang digunakan bagi membina rumah itu memanglah menyumbang kepada kenaikan harga rumah. Namun ia bukanlah elemen utama bagi kenaikan nilai rumah tersebut. Itu sebabnya maka rumah-rumah di bandar harganya jauh lebih tinggi dari harga asalnya walaupun usianya sudah begitu tua dan kondisinya dah agak teruk
.
Pencarum- pencarum TH yang tidak merasa terkesan dengan isu penjualan tanah oleh THP (syarikat milik TH itu), bagi Acik bukanlah orang bodoh. Cuma mungkin kerana maklumat ini belum sampai ke pengetahuan mereka. Mungkin juga kerana mereka terlalu bersangka baik terhadap pihak pengurusan TH khususnya dan kerajaan pimpinan PH amnya. Dengan sebab itu maka mereka tak merasa perlu untuk mengambil tahu mengenai apa-apa yang dilakukan terhadap TH dahulu, kini dan selama-lamanya.

Yang Acik bimbang ialah takut kalau-kalau ada segelintir manusia dalam pengurusan TH yang lemah tentang ilmu matematik. Akibat dari kelemahan tersebut maka mereka gagal meletakkan nilai yang sesuai pada asset-asset milik TH. Contohnya, tidak tahu memberi nilai yang selayaknya ke atas sebidang tanah mengikut harga semasa. Apa lagi untuk mengira nilainya beberapa tahun akan datang.

Khususnya mengenai asset tanah, Acik yakin bahawa tak ada siapa pun yang menafikan kepentingannya. Kalau ada seorang dua yang kata, “tanah itu tak penting” , maka cubalah periksa status akal fikiran mereka. Besar kemungkinan akan pasti ada kontroversi. Kalau tanah tak penting, masakan berlaku peperangan berebut negeri dan tanah jajahan sejak berkurun kurun lamanya.
.
Kerana tanah itu penting maka THP tak harus menjual mana-mana tanah yang telah berjaya dimilikinya. Sebaliknya kalau masih ada lagi tanah yang ditawarkan kepada TH, maka TH wajar beli selagi ada kemampuan.
.

Acik difahamkan bahawa TH memiliki dana yang cukup besar hasil dari sumbangan pencarum-pencarum Muslim yang bilangannya melebihi 9 juta orang. Dengan dana tersebut TH tak perlu bimbang akan bankrap kerana berhutang. Jika nak dibandingkan dengan kebanyakan syarikat-syarikat swasta, kewangan TH adalah jauh lebih kukuh.


.

TH mampu beli tanah2 orang Islam PP

Sejak sekian lama tanah milik orang Islam di Pulau Pinang terancam. Hampir habis tanah orang Islam di Pulau Pinang telah dijual kepada orang bukan Islam. Jika tidak ada apa-apa perlindungan diberi kepada tanah-tanah orang Islam di PP oleh mana-mana pihak, suatu hari nanti yang tinggal kepada umat Islam PP hanyanya tapak Masjid dan tanah-tanah wakaf sahaja.

Acik melihat TH sebagai satu institusi orang Islam yang mampu membeli tanah-tanah orang Islam di seluruh PP dengan harga pasaran. Acik yakin jika TH berusaha untuk memiliki tanah-tanah orang-orang Islam PP, nescaya nilai asset TH akan terus naik dari masa ke semasa.

Mungkin YB Menteri yang menjaga TH dapat menimbsngkan cadangan Acik ini. Sebagai anak kelahiran PP YB Mujahid harus peka terhadap ancaman besar yang sedang dihadapi oleh orang Islam PP sejak sekian lama. Inilah masanya peluang bagi YB Mujahid untuk menjadi hero kepada orang Islam khususnya di PP dan amnya di Malaysia.
.

Tun Dr M larang orang Melayu jual tanah https://daulatmsians.files.wordpress.com/2023/02/wp-1677114596778.mp4

TH lebih layak memiliki MAS drpd Air Asia


Acik rasa elok juga jika TH membeli syarikat penerbangan negara (MAS) daripada ia dijual kepada Air Asia. Sekurang-kurangnya TH sudah ada jaminan puluhan ribu penumpang setiap tahun di antara KL-Jeddah dan KL-Madinah sahaja. Apakah memiliki sistem pengangkutan sendiri dan bank sendiri tidak relevan dengan fungsi TH.

Sekiranya semua pemimpin Melayu Islam dalam PH kini tak percaya bahawa cadangan Acik ini mampu di dilaksanakan, namun Acik tetap merasa bahawa ada pemimpin-pemimpin MN yang percaya ianya tak mustahil boleh dilaksanakan. Malah mungkin ada yang percaya bahawa ianya wajar dilaksanakan demi kepentingan semua Muslim di Malaysia.
.

Selain drpd tanah, hotel hotel TH juga dijual https://www.facebook.com/157851205951/posts/10156757020675952/

Penjelasan teperinci mengenai isu TH oleh Dr. Asyraf Wajidi https://www.facebook.com/drasyrafwajdidusuki/videos/1603813626426508/?vh=e&d=n

Dr Asyraf Wajidi minta berdialog dgn Dr. YB Dr. Mujahid https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3250279228335435&id=116331768396879

🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Copy & paste statement ⬇️⬇️⬇️

MUJAHID MENTERI PELBAGAI AGAMA JUAL TANAH TABUNG HAJI PLANTATION (THP) KEPADA TAMACO (Syarikat Cina) DI BAWAH HARGA PASARAN. . . SYARIKAT CINA MEMBELI TANAH UMMAT ISLAM DENGAN HARGA RM 170JUTA SEDANGKAN HARGA PASARAN ADALAH RM 380JUTA DENGAN MEREKA BERTINDAK MENUKAR PENILAI HARTANAH YANG BARU…

HILANG LAGI HARTA UMMAT ISLAM YANG DIJUAL OLEH KRAJAAN PAKATAN HARAPAN… MEMANG HARAM JADAH!!!

Sebarkan kepada seluruh Ummat Islam maklumkan bahawa inilah KERAJAAN BANGSAT YANG MENJUAL HAK & ASSET BANGSA MELAYU yang WAJIB UMMAT MELAYU ISLAM JATUHKAN DALAM PILIHANRAYA UMUM KE 15 AKAN DATANG!!!

⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️

Wallahua’lam 🌹

PenCERAHan terbaru ⬇️ http://www.4uni2c.com

Advertisement

~ by OPajar on 2020-01-25.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: