Politik: betulkah DSAI pembohong ❓

Error
This video doesn’t exist

Riak DSAI ketika menjawab soalan menunjukkan seolah-olah beliau cuba menyembunyikan sesuatu.

2020 Oktober 9 ( Jumaat)

🇲🇾 Video di atas telah pernah Acik tonton. Mungkin ketika itu tidak minat Acik nak viralkan kerana Acik masih taksub kepada DSAI. Namun lepas satu satu tercetus peristiwa politik penting yang melibatkan DSAI, maka Acik rasa eloklah juga video ini Acik semadikan di dalam blog Acik.

Pertama supaya dapat turut ditontoni oleh pengikut-pengikut blog Acik di seanterio dunia. Kedua bagi memudahkan Acik sendiri merujuk semula bila timbulnya sesuatu keperluan yang relevan di masa-masa hadapan.

Seyugia disebut bahawa tujuan PenCERAHan ini bukanlah dengan suka-suka atau dengan niat untuk mengaibkan mana-mana individu. Tetapi di sebaliknya ialah demi menyelamatkan negara yang tercinta daripada melantik seorang ahli politik yang sangat sangat kontroversial menjadi PM.

Banyak natijah buruk akan menimpa negara dan rakyat jelata nanti jika sekiranya individu seperti beliau diberi mandat menguruskan negara. Lebih-lebih lagi jika sekiranya beliau diberi teraju pentadbiran negara ketika ini, dalam mana wabak COVID-19 makin bertambah ganas melanda negara.

.

kenapakah DSAI terlalu defensive dlm menjawab soalan yg ditanya ?

.
Acik tak percaya bahawa DSAI akan berjaya memperdaya pihak yang berkenaan bagi merebut jawatan PM yang diidaminya itu. Namun, bagi melegakan hati sendiri dan hati mereka yang merasa risau akan kemungkinan DSAI menjadi PM ke-9, maka biarlah Acik menulis sesuatu. Mudah-mudahan tulisan Acik ini akan dapat menjadi penawar mujarab bagi kerisauan tersebut.

Namun Acik ingin menyeru supaya DSAI sendiri dapat melupakan saja hasrat beliau untuk mengadap DYMM Sri Paduka Baginda YDPA kerana itu lebih baik. Dirinya pun tak perlu bersusah payah dan majoriti rakyat jelata pun segera merasa lega. Lebih-lebih lagi jika ramai penyokong beliau yang mengiringi beliau ke pintu istana YDPA. Takut takut akan lahir pula klaster COVID-19 baru bergelar Klaster AI.

Mungkin perlu juga pihak PDRM pun turut sama “menasihati” DSAI supaya besabar sat dulu. Nanti apabila negara dah benar-benar bebas daripada bahaya Covid19 cubalah pohon semula untuk mengadap baginda. Acik penuh husnu-zan bahawa duli YMM Tuanku akan berkenan untuk memenuhi hasrat murni DSAI, malah berbesar hati dengannya.

Biasanya pemimpin rata-rata memahami konsep atau falsafah, “biar mati anak, jangan mati adat”. Oleh itu, inilah peluangnya bagi bakal PM Malaysia itu menterjemahkan prinsip atau falsafah tersebut kepada tindakan.

⬇️Komen kawan lama DSAI⬇️ https://youtu.be/hR_w5GC7oic

Selingan ⬇️

Polis digesa ambil tindakan terhadap Anwar ⬇️

https://www.sinarharian.com.my/article/104839/Polis-digesa-ambil-tindakan-terhadap-Anwar

W a l l a h u a l a m 🌹

.

PenCERAHan yg popular ⬇️

DSAI tak layak jadi PM ❓ https://4uni2c.com/2020/10/02/politik-dsai-tak-layak-jadi-pm/

Nasihat bekas Ketua Polis Negara https://daulat4rakyat.wordpress.com/2022/10/25/pru15-nasihat-bekas-kpn/

PenCERAHan yg relevan ⬇️

PRU15: angkara gajah sama gajah berjuang https://daulat4rakyat.wordpress.com/2022/10/24/pru15-angkara-gajah-sama-gajah-berjuang/

Covid19: Angkara gila kuasa https://4uni2c.com/2020/10/03/covid19-angkara-gila-kuasa/

PenCERAHan terakhir⬇️ http://www.4uni2c.com

Advertisement

~ by OPajar on 2020-10-09.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: