PRU14: Unsur2 campurtangan asing ?

.PRU14 : Unsur campurtangan asing

🇲🇾 Acik amat tertarik kepada gambar di atas. Dalam gambar tersebut ada seorang MP Malaysia yang sangat popular lagi dikenali umum. Beliau ialah YAB DS Dr Wan Azizah, presiden PKR (Parti Keadilan Rakyat). PKR adalah parti politik yang memenangi majoriti kerusi Parliamen dan DUN dalam PRU14 pada 2018 Mei 09 lepas.

Acik “curious” juga nak tahu apa urusan Presiden PKR itu maka beliau boleh berada di dalam gambar itu. Dan siapakah pula mereka semua yang berada di dalam gambar itu. Mungkin ada pengikut blog Acik yang lebih arif dari Acik bagi menjawab soalan ini.

“Frankly”, pengetahuan Acik mengenai komposisi gambar tersebut adalah hampir sifar. Orang putih kata, ” just like a tip of an ice berg” sahaja. Jadi tak dapatlah Acik nak ulas panjang lebar mengenai apa yang tersirat dalam gambar tersebut.
.
Apa pun, di kaki gambar tersebut ada perkataan “Liberal International”. Darinya maka bolehlah Acik syak sesuatu. Berdasarkah syak inilah maka Acik akan cuba membentuk satu persepsi yang menarik. Bukan untuk menghasut sesiapa ya, tapi hanya untuk syok sendiri saja.

Jika Acik tak tersalah faham, organisasi LI (Liberal Internatioan) adalah pejuang kefahaman liberalisma. Ia mendokong kapitalisma dan pasaran bebas. Pengswastaan (privatization) pula adalah mekanisma bagi penyuburan kapitalisma.
.
Oleh itu, dasar organisasi LI tidak sama dengan dasar yang dipraktikkan oleh BN menjelang PRU14. Dasar BN tersebut ialah deprivatization dan pasaran terancang.
.

Bersambung ……

~ by OPajar on 2018-05-24.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: