PRK PD: Jika DSAI kalah ?

•2018/09/16 • Leave a Comment

DSAI mungkin akan jadi kupang tembaga jika sekiranya beliau kalah dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Port Dickson nanti.

.

2018 September 16

Ketika Saudara Anwar Ibrahim (kini DSAI) meninggalkan ABIM (Angkatan Beliau Islam Malaysia) untuk bertanding kerusi Parlimen dalam PRU dahulu, PAS sedang meningkat popularitinya. Kawasan Parlimen Permatang Pauh merupakan kawasan kuat PAS. Ustaz Haji Zabidi adalah Ahli Parlimen Permatang Pauh ketika itu.

Saudara Anwar Ibrahim merupakan ancaman besar kepada UMNO ketika itu. Beliau merupakan seorang pemimpin pemuda yang sangat berkarisma lagi popular tetapi condong kepada PAS. Beberapa rakan seperjuangan dengan beliau dalam ABIM telahpun meninggalkan NGO itu untuk aktif dalam PAS. Antaranya ialah arwah Datok Ustaz Mohd Fadil Nor. Ustaz Fadil meninggal dunia ketika menyandang jawatan Presiden PAS.

UMNO amat bimbang jika sekiranya Saudara Anwar menyertai PAS. Bagi mengelakkan ini terjadi, maka Presiden UMNO ketika itu (Tun DM) menawarkan Saudara Anwar untuk bertanding sebagai wakil UMNO, di kerusi Parlimen Permatang Pauh. Tawaran tersebut disambar oleh Anwar walaupun ramai daripada rakan-rakannya dalam ABIM tidak merestui beliau menerima tawaran tersebut. Betapa lagi rakan-rakannya dalam PAS.

Bagi Acik, Anwar sebenarnya mengambil risko yang sangat tinggi untuk menerima tawaran UMNO tersebut. Sekiranya beliau kecundang dalam PRU ketika itu, beliau akan hilang nilai dirinya. Pertama kawan-kawannya dalam ABIM dan PAS tidak akan mengkagumi beliau lagi, malah menghormatinya pun tidak. Manakala di kalangan ahli-ahli UMNO pula beliau akan dilayan hanya seperti ahli biasa saja. Pendek kata, ketika itu beliau adalah umpama kupang tembaga sekiranya beliau gagal merebut kerusi Parlimen yang ditandinginya itu.

Namun bagi Saudara Anwar, menyertai UMNO adalah tindakan yang praktikal untuk mencapai cita-citanya menjadi Perdana Menteri. Majoriti rakan-rakan beliau dalam ABIM telah maklum akan cita-cita besar sahabat mereka yang bernama Anwar Ibrahim itu. Cita-cita itu tidak mungkin akan menjadi realiti jika tangga yang dipilih beliau untuk panjat ke tahta PM adalah tangga PAS.

Mujur nasib telah menyebelahi Saudara Anwar. Beliau menang besar bagi kerusi Parlimen Permatang Pauh. Bermula dari situlah reputasinya mulai terserlah dalam arena politik negara hinggalah sampai menjadi TPM (Timbaglan Perdana Menteri).

Namun kata pujangga, Jika bukan rezeki, yang dah di dalam mulut pun jatuh kepada ayam. Yang secupak tak akan jadi segantang. Begitulah ibarat nasib Anwar ketika itu. Beliau berada hanya setapak saja lagi untuk sampai ke puncak kuasa. Tapi akibat tersalah langkah, maka beliau telah tergelicir lalu jatuh ke bawah.

Kini sekali lagi DSAI mengambil risiko yang tinggi iaitu untuk bertanding di PRK Port Dickson pula. Bagi Acik, sekiranya DSAI menang seperti dijangka dan diharapkan, maka bintang beliau akan terus terang benderang dan begemar lapan. Tapi apa kata jika sekiranya beliau kalah dalam PRK PD itu nanti ❓ Nauzubillah, maka akan terjadilah beliau seperti kupang tembaga. Maksud Acik ialah harga diri dan populariti beliau akan jatuh merudum. Statusnya sebagai Presiden PKR juga akan turut hancur.

Kejadian tersebut bukanlah mustahil boleh berlaku. Lebih-lebih lagi dengan tercetusnya pertikaian dari pelbagai pihak terhadap Port Dickson Move yang beliau asaskan itu. Semua rakyat tahu bahawa Port Dickson Move adalah move ketiga yang melibatkan individu yang sama iaitu DSAI sendiri. Mungkin rakyat rata-rata telah mula mempertikaikan kewajaran Port Dickson Move itu. Adakah faktor seorang individu yang bernama Anwar itu begitu “indispensable” sekali hinggakan ketiadan beliau dalam sistem politik negara akan menghancurkan ataupun melembabkan pembangunan dan kemajuan negara.

Sama-sama kita tunggu dan lihat keputusan PRK Port Dickson itu nanti. Itu semua bergantung kepada untung nasib DSAI sendiri. Kata peribahasa melayu untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Beliau telah bejaya dalam Permatang Pauh Move, tapi gagal dalam Kajang Move. Adakah PD Move akan sama hasilnya dengan Permatang Pauh Move atau Kajang Move, sama-samalah kita tunggu keputasan PRK PD nanti.

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

Berikut adalah satu artikel tentang sejarah politik DSAI yang Acik C & P dari salah satu dari kumpulan WA Acik (UM 7376).

Selamat mentela’ah !

ANWAR

Anwar buat headlines lagi. Kalau dalam sejarah politik Malaysia, pencapaian Anwar boleh salute.

Masa mula2 dia announce nak masuk Umno pada tahun 1981, dia dah buat orang terkejut. Abim sampai pecah dua, tiga, empat, lima. Ada yang terkedu tak tau nak sokong atau tak, ada yang nekad follow dia masuk Umno, ada yang marah2 masuk Pas, ada yang tunggu dulu, tengok kalau okay baru follow, ada yang menangis kerana merasakan dia dah ambil jalan yang salah.

Masuk saja dalam Umno, Dr. Mahathir tatang dia macam anak emas.

Dalam Umno, dia naik tangga demi tangga. Mula dengan jawatan kabinet sebagai Timbalan Menteri, kemudian dia lawan Ketua Pemuda Umno dan menang, dan selepas itu naik jadi Menteri Belia. Lepas itu bertukar potfolio Menteri beberapa kali sampai jadi Menteri Pendidikan dan akhirnya Menteri Kewangan.

Semasa Dr. Mahathir disibukkan bertarung dengan Tengku Razaleigh pada 1987, Anwar mengambil pendirian menyertai team Mahathir bersama Daim menubuhkan Umno Baru selepas Umno lama dikuburkan. Umno lama yang bertukar menjadi parti Tengku Razaleigh hanya mampu dilumpuhkan selepas PRU tahun 1995. Pada tahun 1996, parti Tengku dari Kelantan itu bubar dan ahli2nya masuk Umno Baru.

Dalam Umno, antara headline terbesar pernah Anwar buat ialah melawan Ghafar Baba untuk dapatkan jawatan Timbalan Presiden. Sebagai Menteri Kewangan pada masa itu dia punyai banyak akses untuk menarik orang memihak kepadanya dalam battle of the giants itu.

Tapi langkahnya mahu dapatkan jawatan Timbalan dengan melawan Ghafar itu bakal membawanya ke pertempuran yang jauh lebih besar.

Selepas menang mengalahkan Ghafar, cuma satu lagi anak tangga untuk menuju jawatan PM. Iaitu Presiden Umno mentor dia sendiri Dr. M. Level pertempuran berikutnya menjadi clash of the titans.

Sebaik sahaja Tengku Razaleigh insaf dan masuk Umno Baru, Mahathir berdepan pula dengan Anwar yang berjaya merampas jawatan Timbalan Presiden Umno dari Ghafar pada 1993. Melawan Ghafar dengan mengetepikan nasihat Mahathir supaya jangan lawan Ghafar adalah ibarat menjolok sarang tabuan.

Bila saja Anwar nyatakan niat mahu lawan Presiden pada 1997, segalanya terburai. Dia buat keputusan untuk lawan big boss.

Melawan Dr. M bukan sahaja bermaksud lawan boss seorang, tapi lawan semua tekong-tekong lain di sekeliling boss. Rafidah pun sinsing lengan, Megat Junid buka silat, Aziz Shamsudin masuk gelanggang.

Tapi Anwar & team pula terlalu kuat. Kalau Ghafar pun boleh kalah, boss pun boleh juga kalah. Tiada cara lain mengalahkan Anwar kecuali memecat dia dengan sebab2 yang memalukan.

2 September 1988, Anwar dipecat. Maka bermulalah gerakan Reformasi.

Dari September 1988 itu hingga September 2018, dua puluh tahun telah berlalu dan macam2 episod politik telah terjadi. Dalam tempoh itu Anwar sudah dua kali dipenjarakan bagi mengelak dia dari menjadi PM. Pertama oleh PM Dr. Mahathir, dan yang kedua oleh PM Najib Razak. Dan kedua2 cara dia dipenjarakan dengan metod2 yang berliku2 dan penuh kontroversi.

Hari Rabu 12 September 2018, Anwar buat satu lagi kejutan dalam rentetan politik Malaysia. Dia isytihar bertanding kerusi parlimen Port Dickson setelah dikosongkan penyandangnya YB Danial. Sekali lagi, dalam rangka questnya untuk merebut jawatan nombor satu di Malaysia. Jawatan PM.

Namun senario kali ini agak berbeza.

Pertama, kerajaan BN yang selama ini menghalang hasratnya itu telah ditumbangkan melalui pilihanraya umum ketika dia berada di penjara.

Kedua, perjanjian telah dimeterai sebelum PRU lagi bahawa Anwar akan dinobatkan PM menggantikan Mahathir.

Ketiga, PKR miliki kerusi Parlimen terbanyak dalam gabungan kerajaan Pakatan Harapan.

Keempat, dia telah menang tanpa bertanding bagi jawatan Presiden PKR selepas diberi laluan mudah oleh Presiden sebelumnya yang juga adalah isterinya.

Kelima, dalam era Malaysia baru di mana race based politics telah diletakkan dalam kandang orang bersalah, Anwar mahu mempopularkan popularity based politics. Politik berasaskan popularity adalah game Anwar.

Cuma, persoalannya adakah Anwar masih popular?

Selepas menghabiskan masa yang agak lama di dalam penjara, adakah nama Anwar masih berbisa untuk bertarung dalam politik?

Bolehkah Anwar jadi seperti Nelson Mandela yang keluar penjara terus jadi Presiden republik?

Dan, mengapa kerusi Port Dickson menjadi pilihan? Setelah berteka-teka untuk bertanding di Kedah atau Selangor, mengapa tiba2 Negeri Sembilan yang terpilih ? Sengaja nak bagi kejutan kah?

Adakah Anwar sengaja mahu menguji popularitinya dengan memilih kerusi yang race based politicsnya seimbang ? Port Dickson dilatari race base politics dalam kiraan 40-30-20 antara Melayu-Cina-India.

Tak dapat dinafikan, walaupun race based politics telah dikambing-hitamkan, namun sisa-sisanya masih melekat kuat di fikiran pengundi-pengundi Melayu. Agaknya itu sebab pilihan tidak jatuh ke Kedah. Selepas menilai PRK Sungai Kandis, Balakong dan Seri Setia, ternyata race & religion based politics masih berbisa. Ia masih mampu mengaut undi.

Maka keputusan Anwar memilih Port Dickson adalah keputusan berasaskan race based politics yang akan digunakan untuk melancarkan politik era baru. Popular politics.

Mari kita tengok siapa yang kena.

Sabtu, 15 September 2018.
9.36 pagi.

.

Wallahualam.

.

Lain-lain PenCERAHan yang relevan :

.

People are not vehicles

https://daulat4rakyat.wordpress.com/2018/09/13/people-are-not-vehicles/

.

Jangan suburkan nepotisma

https://4uni2c.com/2015/04/27/politik-15428-jangan-suburkan-nepotisma/

.

Lain ulu lain parang (bersabitan Kajang Move)

https://4uni2c.com/?s=Lain+ulu+lain+&submit=Search

.

.

Jika nak tabur jasa kepada nusa dan bangsa mesti jadi PM dulukah ❓

.

Advertisements

Wajarkah PM bawa mulut ?

•2018/09/04 • Leave a Comment

Video klip di atas adalah ucapan PM di negara Brunei, jiran Malaysia.

2018 Sept 04

Acik rasa agak sedih selepas menonton klip video di atas. Sebagai seorang warganegara Malaysia, Acik rasa apa yang negatif tentang Malaysia biar tidak disebarluaskan kepada dunia luar. Lebih-lebih lagi oleh seorang yang menjadi pemimpin tertinggi negara. Walaupun tiada ada undang-undang yang mengharamkan rakyat Malaysia dari berbuat demikian, namun Acik rasa ia adalah tindakan yang agak negatif dari sudut moral.

Pemimpin tertinggi bagi sesebuah negara adalah individu yang amat dihormati. Bukan saja di dalam negari, bahkan di luar negara. Itu sebabnya maka beliau diberi gelaran Yang Amat Berhormat. Segala perbuatan dan cakapan beliau akan menjadi pemerhatian dan ikutan bagi ramai orang. Walaupun tak 100% rakyat setuju 100% dengan tindakan dan ucapan beliau, namun majoriti rakyat akan setuju dengan beliau. Malah ramai pula yang akan menjadikan “precedent” segala tindakan dan ucapan beliau.

Bawa mulut adalah sesuatu yang tidak dapat dielakkan. Itu berdasarkan makna literalnya. Mana ada orang yang berjalan tanpa membawa mulutnya atau meninggalkan mulutnya di rumah atau di mana-mana. Jadi bawa mulut yang dimaksudkan dalam PenCERAHan ini ialah sebuah peribahasa.
.
Peribahasa bawa mulut mengandungi makna khusus, iaitu menceritakan sesuatu yang berunsur negatif mengenai seseorang individu atau pihak kepada pihak lain. Ia mungkin sama dengan mengumpat. Iaitu mendedahkan keaiban orang lain walaupun dengan cerita-cerita yang sbenar. Cuma individu berkenaan (mangsa umpatan) itu tak redha orang lain tahu akan keaibannya itu.

Manakala fitnah pula adalah menggunakan fakta-fakta palsu (bohong) yang direka bagi tujuan memudaratkan maruah orang yang dibenci atau dimusuhinya. Fitnah tentulah lebih zalim dari mengumpat. Namun kedua-duanya adalah perbuatan yang terkutuk di sisi agama maupun moral. Walaubagaimana pun, ada juga agamawan yang mendakwa bahawa mendedahkan kesalahan penguasa yang zalim adalah harus malah digalakkan demi menyelamatkan rakyat dari menjadi mangsa kezaliman penguasa berkenaan. Wallahualam.

Menyentuh semula tentang kandungan klip video di atas, Acik sendiri pun turut rasa tersinggung. Acik dahulu pun penjawat awam juga walaupun bersama sebuah badan berkanun saja. Jadi, kalau penjawat awam dituduh tidak setia kepada kerajaan secara pukal, maka sedikit sebanyak perasaan Acik terusik juga. Jika pesara macam Acik pun boleh merasa kecil hati, apakah penjawat-penjawat awam yang sedang berkhidmat sekarang tak rasa apa-apa ?
.
Berdasar kepada prinsip profesionalisma, penjawat awam adalah bertanggungjawab untuk patuh dan setia kepada kerajaan semasa. Perkhidmatan awam adalah satu dari tiga komponen yang membentuk kerajaan bagi sebuah negara demokrasi.

Dua lagi komponen lain ialah parti pemerintah dan parti pembangkang. Tanpa parti pembangkang, maka kerajaan itu tidak layak dikategorikan sebagai kerajaan demokrasi. Dengan kata lain, salah satu dari ciri-ciri penting bagi sesebuah kerajaan demokrasi ialah adanya penyertaan parti pembangkang dalam kerajaan.

PRU14 dah pun berlalu hampir 4 bulan. PH menjadi pemerintah adalah realiti, bukan lagi mimpi. BN dah pun dihukumi rakyat dengan pemecatan dari tahta kekuasaan. Kalaulah rakyat belum tahu segala kemungkaran BN menjelang PRU14 dulu, mungkin BN masih kekal memerintah.
.
Sekarang rakyat nak lihat pula tindakan positif kerajaan baru PH dalam mengatasi segala kerosakan yang ditinggalkan BN. Rasa Acik tak perlulah lagi nak mendedahkan dalam-dalam sangat segala kesalahan BN dahulu. Ini hanya membuang masa PH saja. Masa yang ada biarlah digunakan sepenuhnya untuk melaksanakan usaha-usaha pembaikan ke atas segala kemusnahan yang diwarithi dari BN.

Bertindaklah pantas tanpa mambazir masa dan sumber yang ada. Terus mengutuk BN, bukannya boleh meningkat prestasi PH. Malah mungkin akan menjadi “counter productive” apabila rakyat mula naik meluat kepada segala tudahan yang tak sudah-sudah itu.
.
.

B e r s a m b u n g . . . . . .

.

.

Mendedahkan kegagalan pesaing kita, tidak akan meningkatkan kejayaan kita. Sebaliknya, akan hanya mempamirkan kelemahan dan akhlak buruk kita.

.

.

Faktor jalan juga punca kemalangan

•2018/09/01 • Leave a Comment

Andai kata kereta yg agak laju sedang menuruni bukit, tiba-tiba terserempak dgn kereta yg sedang menaiki bukit di lokasi tanah runtuh dlm gambar di atas, maka akan belakulah mala petaka.

2018 Sept 01

Acik bersama isteri turun dari Cameron Highlands petang tadi. Kami menginap di sana selama dua malam. Sengaja kami turun di sebelah petang supaya dapat kami menghadiri majlis perkahwinan anak Yang Dipetua Majlis Daerah Cameron Highlands.

Dalam perjalanan turun ke Tapah Acik minta isteri membantu Acik bagi mengenalpasti satu lokasi tanah runtuh yang kami nampak ketika memanjat Cameron Highlands Khamis lepas. Sebelum sampai ke Lata Iskandar Acik ternampak satu tanda jalan yang berupa anak panah menunjuk ke arah tangah jalan. Beberapa meter saja dari tanda jalan tersebut, ialah satu lobang besar akibat tanah runtuh. Terkejut Acik melihat semua kotak penghadang jalan telah pun jatuh ke dalam lobang tersebut. Cuma satu saja lagi yang belum jatuh tapi dah hampir-hampir nak jatuh. Sedangkan masa kami lalu di lokasi tersebut Khamis lepas, beberapa buah kotak penghadang jalan masih terletak di atas jalan di tepi lobang tersebut.

Hati Acik sangat risau melihat keadaan sedemikian rupa. Dengàn segera Acik berhenti dan mengubah kotak penghadang jalan (yang berwarna merah itu) agar jauh dari lobang itu supaya tidak jatuh ke dalam lobang seperti yang lain. Tanda jalan yang berupa anak panah itu juga Acik ubah agar lebih jauh dari lobang dan lebih efektif sebagai amaran waspada. Itulah yang mampu Acik lakukan demi untuk mengelakkan pengguna jalan itu dari menjadi mangsa kepada lobang itu.

Namun hati kecil Acik masih sangat bimbang melihat kerosakan jalan tersebut. Bagi Acik, di lokasi keruntuhan tersebut jalan itu tidak layak lagi untuk digunakan sebagai jalan dua hala. Jika berlaku perjalanan secara serentak bagi kenderaan yang mendaki dan kenderaan yang menuruni bukit itu, nescaya kenderaan yang sedang menuruni bukit akan tejatuh ke dalam lobang tersebut.

Acik cuba nak membuat panggilan telefon kepada pihak berkuasa berkenaan untuk melaporkannya. Malangnya, bukan kerana handset Acik rosak tetapi kerana kedua-dua line telefon Acik tidak ada signal. Sepatutnya signal line telefon bagi semua jenama di sepanjang jalan menaiki ke Cameron Highlands penuh. Bila berlaku apa-apa kemalangan laporan mudah dibuat kepada pihak yang berkenaan.

Maklumlah, jalan yang menaiki dan menuruni bukit riskonya tinggi. Pertama kerana jalannya berliku-liku. Jarak penglihatan kita terhadap kenderaan yang datang dari arah hadapan sangat sengkat. Sering terjadi kenderaan yang sedang menaiki bukit betembung dengan kenderaan yang sedang turun dari bukit ketika ia sedang memotong kenderaan di hadapannya. Bagi mereka yang biasa dengan jalan antara Tapah dengan Cameron Highlands sangat faham dengan apa yang Acik maksudkan ini.

Jalanraya antara Tapah dengan Cameron Highlands merupakan laluan tradisional bagi penduduk kedua-kedua bandar itu. Malah kepada semua kita yang pernah berkunjung ke Cameron Highlands kerana bercuti. Ia telah dibina sejak majoriti kita belum lagi lahir ke dunia ini.

Tentulah yang membina jalanraya tersebut adalah penjajah Inggeris. Samalah juga dengan landasan keretapi dari Padang Besar ke Johor Bahru dan dari Johor Bahru ke Tumpat (Kelantan). Sepatutnya kita kenalah menghargai legasi yang amat berguna itu dengan sewajarnya, walaupun ia legasi penjajah.

Cara menghargai legasi penjajah yang amat berguna itu ialah dengan menyelenggaranya baik-baik dan meningkatkan mutunya dari semasa kesemasa. Semoga ia lebih selamat dilalui oleh semua kenderaan darat.

Namun, apa yang Acik perhatikan sejak lebih dari 10 tahun yang lepas, tiada apa yang boleh dibanggakan dengan jalanraya tersebut. Jangankan ia lebih selesa dan selamat dilalui, malah semakin kerap berlaku kejadian tanah runtuh di sepanjang jalanraya tersebut. Acik pernah kira bilangan tanah runtuh suatu ketika dahulu. Walaupun tak berapa teruk, tetapi bilangannya mencecah lebih dari seratus lokasi.

Ketika turun dari Cameron Highlands siang tadi, kebetulan ada pula kejadian pokok tumbang ke atas jalan. Acik pun turut terperangkap dalam kesesakan jalanraya selama lebih dari dua jam. Ia berlaku tidak berapa jauh dari Lata Iskandar, satu pusat pelancongan yang agak popular.

Acik sangat teruja melihat telatah beberapa budak Orang Asli mengendalikan pergerakan kenderaan di lokasi pokok tumbang tersebut. Dengan inisiatif sendiri, mereka mengatur giliran pergerakan kenderaan yang menaiki dan menuruni bukit. Maka kenderaan yang beratur berberapa KM panjangnya dapatlah juga terus bergerak, walaupun perlahan-lahan.

Bayangkan apa akan berlaku jika sekiranya Orang Asli yang tinggal berhampiran dengan pokok tumbang itu tidak peduli langsung dengan insiden itu kerana itu bukan tanggungjawab mereka. Sedangkan anggota dari pihak berkuasa berkenaan mengambil masa berjam-jam untuk sampai ke tempat kejadian tersebut.

Untuk apa PenCERAHan ini ?

Setiap PenCERAHan yang Acik muatkan ke dalam blog Acik adalah dengan hasrat-hasrat tertentu. Demikianlah juga dengan PenCERAHan ini. Acik harap pihak berkuasa berkanaan yang mewakili kerajaan baru PH (Pakatan Harapan) akan memberi perhatian khusus kepada jalanraya Tapah-Cameron Highlands. Maksud Acik ialah perhatian yang jauh lebih baik daripada semasa era kerajaan BN dahulu.

Kerajaan PH memang wajar melakukan usaha-usaha penambahbaikan yang ketara terhadap jalanraya Tapah-CH itu. Cubalah lihat apa yang telah dilakukan terhadap jalanraya antara Balik Pulau dengan Bayan Lepas di Pulau Pinang. Jika tak silap Acik ianya dilakukan dalam masa permerintahan DAP dahulu. Semoga tindakan yang sama dapat dilakukan oleh kerajaan PH pula terhadap jalanraya Tapah-CH itu.

Walaupun kini telah ada 3 jaĺanraya alternatif ke CH, iaitu Gua Musang-Kampung Raja (CH), Kuala Lipis-Ringlet (CH) dan Simpang Pulai-Kampung Raja (CH), namun tidak bermakna jalan tradisional ini tak penting lagi. Sebaliknya ia tetap penting kerana ia adalah jalan yang paling dekat untuk naik ke CH bagi pengunjung-pengunjung dari Tapah hingga ke Johor Bahru. Begitu juga yang dari Kampar (Perak).

Wallahualam.

.

Lain-lain PenCERAHan yang relevan

.

Tol : Puncak Kemalangan Maut ⬇️

https://4uni2c.com/?s=Tol&submit=Search

.
⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘ 🌷 🌷 🌷⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

PenCERAHan terbaru ➡️ http://www.4uni2c.com

.

Merdeka dari pembodohan

•2018/08/30 • Leave a Comment

.

2018 Ogos 31

🇲🇾 Acik bersama isteri bertolak dari rumah di bandar PJU10 (Daman Damai) kira-kira pada jam 4:50 petang semalam. Acik memandu di atas lebuhraya PLUS dari tol Sungai Buluh hinggalah ke tol Tapah. Di sepanjang perjalanan kami itu, kami tidak nampak langsung satu kenderaan pun yang memasang jalur gemilang. Padahal pada tahun-tahun yang lepas, jalur gemilang berkibar merupakan fenomina biasa setiap kali menjelang hari kebangsaan. Ini menyebabkan kami tak sedar bahawa esoknya adalah hari kebangsaan.

Kami sebenarnya hendak ke Tanah Rata, Cameron Highlands. Jaraknya dari rumah kami di PJU10 adalah lebih kurang 200 km. Perjalanan memanjat bukit hanya bermula selepas keluar dari tol Tapah. Bila dah hampir dengan Tanah Rata barulah kami bertemu dengan beberapa kibaran jalur gembilang. Itu pun yang dipasang pada sekumpulan kenderaan yang Acik syaki bahawa pemilik-pemiliknya adalah dibayar supaya melakukan aktiviti mengibar jalur gemilang tersebut.

Realiti di atas telah mencetuskan soalan besar di fikiran Acik. Apakah sebabnya maka berlaku demikian ? Adakah ini satu manifestasi bahawa rakyat rata-rata tidak gembira dengan kerajaan yang mereka sendiri baru tubuhkan itu ? Mungkin ya mungkin tidak. Tapi ya adalah jawapan yang bermain di fikiran Acik selagi belum ada jawapan lain yang lebih menarik lagi meyakinkan.

Setiap rakyat adalah merdeka untuk membentuk persepsi sendiri dari apa yang dilihat, didengar dan difahami. Acik juga tidak terkecuali. Acik memanglah amat tidak berpuashati dengan pemerintahan PH yang diterajui oleh mantan Presiden UMNO sekarang. Beberapa keputusan beliau sejak ditabalkan menjadi PM Malaysia (buat kali kedua) agak pelik dan sangat membimbangkan Acik. Mujur juga Acik tidak turut merestui pertabalan beliau. Maka Acik tidaklah menyesal atau rasa tertipu seperti setengah orang.

Bukanlah niat Acik nak menyenaraikan di sini segala keputusan PM yang Acik tak setuju. Cuma Acik ingin mengajak semua rakyat supaya lebih peka terhadap setiap keputusan yang diumumkan oleh kerajaan dari semasa ke semasa.

PRU14 telah membuktikan kepada kita bahawa yang sebenarnya berdaulat adalah rakyat bukan mana-mana individu yang menjadi pemimpin. Jika keputusan yang dibuat adalah lebih mudharat dari munafaat, maka wajarlah ianya disekat sebelum melarat. Janganlah rela dan redha diri diperbodohkan. Jika negara merdeka dari penjajahan, maka rakyat pula hendaklah merdeka dari segala bentuk pembodohan

M e r d e k a ! m e r d e k a ! m e r d e k a !

Wallahualam 🌶

Lain-lain PenCERAHan yang relevan

.

Antara janji (PRU14) dan realiti

https://4uni2c.com/2018/05/28/pru14-antara-janji-realiti/
.

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

PenCERAHan terbaru ➡️ http://www.4uni2c.com

Proton City: apakah manifestasinya ?

•2018/08/21 • Leave a Comment

Lebih selamat dan selesa menaiki ETS daripada memandu sendiri.

2018 Ogos 21

Ahad malam (2018 Ogos 20) yang lepas Acik bersama isteri pulang ke PJU10 dari Taiping. Kami mengambil jalan lama untuk menjimatkan tol. Bila tak tahan mengantuk ketika sedang memandu, maka kami singgah makan malam (dinner) di Proton City. Rupa-rupanya sudah agak lama Acik tak singgah di Proton City itu.

Jika disebut saja “Proton”, majoriti kita (rakyat Malaysia) akan terus teringat kepada kereta nasional Malaysia yang pertama. Lebih-lebih lagi selepas diwar-warkan bahawa projek kereta nasional ke-3 (PKN3) pula akan dilancarkan tak lama lagi. Namun tak ramai dari kita yang dah maklum bahawa selain kereta Proton, kita juga ada bandaraya Proton iaitu Proton City. Padahal bandaraya ini telah wujud sejak awal tahun 90an lagi.
.

Bersumberkan maklumat dari Mr. Google, Acik mendapat tahu bahawa Proton City itu luasnya 4 ribu ekar. Kalau dilihat dengan mata kepala sendiri, Proton City itu memang luas kawasannya. Namun realitinya, ia sekarang masih merupakan sebuah taman kediaman biasa, bukannya sebuah bandaraya industri seperti yang kita sangkakan. Acik percaya penduduknya jauh lebih sedikit daripada bandar Tanjung Malim yang bersebelahan saja dengannya.

Mengikut Mr. Google lagi, Proton City mula dibina dalam awal 1990an. Di dalamnya terletak sebuah kilang kereta Proton yang baru. Kilang lama Proton di Shah Alam itu telah tidak mampu lagi meningkatkan pengeluaran. Maka Proton memerlukan kilang yang lebih besar di kawasan yang lebih luas.
.

Bagi Acik, Proton City adalah manifestasi kegagalan projek kereta nasional (PKN1) kita yang pertama itu, Jika projek itu berjaya, maka imej Proton City sekarang tentulah tidak sekadar itu saja.

Idea mewujudkan Proton City adalah baik dan wajar dipuji. Jika di Jepun ada Toyota City, maka mengapa di Malaysia tak boleh ada Proton City. Jadi Acik tak kata salah mewujudkan Proton City di Malaysia. Cuma yang Acik nak tegaskan di sini ialah bahawa PKN1 itu bukanlah satu projek yang berjaya dan layak dibanggakan.

Manakala Proton City pula adalah satu contoh bagi peribahasa Melayu yang berbunyi indah kabar dari rupa dan cakap tak serupa bikin. Dalam masyarakat kita (Melayu) ramai dari kita yang sangat mudah percaya kepada dakwaan yang salah ataupun tidak tepat. Sebabnya ialah, kita selalu ingat orang lain pun jujur macam kita. Sedangkan realitinya adalah sebaliknya. Penipu lebih ramai dari yang jujur. Malah, lebih berkuasa si penipu itu makin kuat kita percaya kepada dakwaannya.

Proton City membuat Acik bertambah skeptical terhadap PKN3 yang sedang diwar-warkan sekarang. Bagi pencetus idea PKN3 itu, beliau mungkin yakin bahawa ianya akan mendatangkan keuntungan besar kepada semua pihak. Tapi Acik tetap skeptical sebagaimana skepticalnya Acik terhadap PKN1 duhulu. Banyak implikasi negatif yang terbayang di fikiran Acik apabila PKN3 itu menjadi realiti nanti.
.
Pertama, harga kereta di pasaran Malaysia akan pasti naik. Itulah yang telah berlaku dahulu sebaik saja Proton pertama lahir ke dunia. Kereta-kereta baru yang dahulunya berharga kurang dari RM17 ribu, telah menjadi lebih mahal dari itu selepas adanya Proton.
.
Supaya harga Proton nampak lebih murah, maka cukai import ke atas kereta-kereta dari luar negara telah dinaikkan dengan agak ketara. Ini menyebabkan kereta-kereta import terpaksa dijual dengan harga yang lebih mahal dari kereta nasional. Fenomina ini membuat Acik rasa tertipu oleh PKN1 itu.
.
Kesan negatif kedua akibat PKN1 dahulu ialah kerajaan tidak serius untuk memajukan sistem pengangkutan awam. Logiknya ialah jika sistem pengangkutan awam semakin efisyen, penjualan kereta nasional pasti akan lambat meningkat. Ini akan menggagalkan PKN1 itu dari mencapai jumlah jualan yang disasarkan.

Sebaliknya, kerajaan lebih berminat untuk membina jalan-jalan raya kerana ia dapat menjana keuntungan lumayan bagi pihak-pihak tertentu, melalui kutipan tol. Akibatnya rakyat terpaksa membeli kereta untuk ke tempat kerja walaupun dengan terpaksa berhutang. Ini telah menyebabkan hutang isi rumah bagi majoriti rakyat meningkat.
.
Sebenarnya negara tidak perlu pun kepada PKN3. Kerajaan PH wajar menambah-baikkan lagi rancangan pembangunan sistem pengangkutan awam. Bukan meronyeh rancangan yang telah disiapkan oleh kerajaan dahulu. Contohnya projek ECRL dan HSR (Singapura – KL) ýang telah siap dirancang atau telah mula dilaksanakan.
.

Ketika teknolgi keretapi laju belum maju dahulu, maka agak munasabahlah juga jika projek kereta nasional dilaksanakan. Namun, kini PKN3 ini sudah tidak relevan lagi. Keperluan dan citarasa jenerasi sekarang dah jauh bebeza daripada jenerasi datuk nenek mereka dahulu. Apa kata kerajaan buat dulu satu kaji selidik (survey) yang komprehensif ke atas jenerasi muda sekarang, samada mereka lebih mengutamakan PKN3 atau sistem pengangkutan awam yang efisyen seperti MRT, ETS, Komuter dan seumpamanya. Bedasarkan hasil kaji selidik itu nanti, barulah kerajaan buat keputusan samada nak teruskan PKN3 ataupun sebaliknya. Sebab kita tak mau PKN3 menerima nasib yang sama dengan PKN1 itu.
.
Acik percaya, jenerasi anak dan cucu kita sekarang ini lebih layak membuat pilihan sendiri, apa yang terbaik untuk diri mereka. Kita yang dah warga emas ni, apa salahnya mengalah. Lagi pun yang nak menggunakan dengan lama akan pengangkutan awam atau kereta nasional ke-3 itu ialah mereka, bukan kita. Dari segi adatnya pun, kita ni dah tak berapa lama saja lagi nak hidup. Walaupun akan ada juga di antara kita ni yang akan berjaya menungkat langit, tapi berapa keratlah sangat.

Wallahualam.

.

Lain-lain PenCERAHan yang relevan

.

PKN3 : Perlu sangatkah ia ?

https://4uni2c.com/2018/08/08/kereta-nasional-ke3-perlu-sangatkah-ia/

Antara ECRL dan Proton

https://4uni2c.com/2018/06/01/pru14-pasca-antara-ecrl-proton/

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

PenCERAHan terbaru ➡️ http://www.4uni2c.com

.

Kesihatan: Wajarkah ia diswastakan ?

•2018/08/13 • Leave a Comment

Kesihatan adalah asset yang sangat penting bagi negara.

2018 Ogos 13 (Isnin)

Rakyat Malaysia patut rasa sangat bertuah dan bersyukur kerana kedua-dua PM (Perdana Menteri) dan TPM (Timbalan Perdana Menteri) mereka adalah doktor perubatan. Bahkan menteri kesihatannya juga adalah seorang yang bergelar doktor. Walaupun beliau bukan seorang doktor perubatan, namun anak dan menantu beliau adalah juga doktor perubatan.

Biasanya orang yang paling mahir di dalam sesuatu bidang adalah seorang ahli dalam bidang berkenaan. Oleh sebab itu, sangatlah wajar jika ahli di dalam bidang tersebut menjadi sumber nasihat dan pembuat dasar-dasar yang paling relevan dengan bidang tersebut.

Kebanyakan kita mengakui bahawa faktor yang paling utama dan maha penting dalam hidup kita ialah kesihatan. Tanpa status kesihatan yang baik kita tidak dapat hidup sempurna. Dan produktiviti kita juga akan turut lemah. Oleh sebab itu, orang yang kaya akan sanggup mengorbankan harta bendanya untuk “membeli” kesihatan. Ataupun, untuk “menebus” kesihatan yang telah tergadai (hilang) akibat kemalangan, atau panyakit yang menimpa.

Acik percaya bahawa individu yang paling sensitif terhadap faktor kesihatan ialah pakar perubatan yang bergelar doktor. Untuk menjadi seorang doktor bukannya senang. Ia mestilah seorang pelajar yang pintar. Selain pintar beliau juga kena cukup berdisiplin. Acik kata begini kerana seorang dari anak Acik adalah juga seorang bekàs penuntut perubatan dia UIA beberapa tahun dahulu. Jadi Acik boleh bandingkan beliau dangan anak-anak Acik yang bukan penuntut perubatan di beberapa universiti yang lain.

Ketika masih menuntut, seseorang bakal doktor itu sudah memerlukan disiplin yang cukup tinggi. Tanpa disiplin beliau tidak akan lulus kursus perubatan yang diikutinya. Disiplin yang lebih tinggi malah diperlukan apabila dah mula bertugas sebagai seorang doktor. Ada juga penuntut perubatan yang tidak mampu patuh kepada disiplin kedoktoran lalu memilih bidang kerjaya lain selepas menjadi graduan dalam bidang perubatan.

Acik sangat “admire” atau kagum kepada individu yang mampu menjadi seorang doktor atas faktor-faktor di atas. Bagi warga tua macam Acik ini, kehadiran doktor amat terasa pentingnya. Ketika masih muda dahulu Acik amat jarang pergi berjumpa doktor. Tapi kini setiap 3 bulan sekali mesti pergi berjumpa doktor.

Kos perubatan adalah satu elemen penting bagi semua rakyat. Jika kerajaan tidak menyediakan rawatan perubatan percuma kepada rakyat, maka sudah pasti rakyat akan menderita. Oleh itu, kerajaan yang pentingkan kesejahteraan rakyat akan berusaha besungguh-sungguh untuk meningkatkan mutu rawatan perubatan percuma kepada rakyat. Bukan menyerahkan saja tanggungjawab yang maha penting itu kepada pihak lain.

Kerajaan yang kurang peduli terhadap kebajikan rakyat sahaja yang akan membiarkan pihak swasta menawarkan rawatan perubatan kepada rakyat. Oleh sebab kesihatan adalah terlalu penting, maka rata-rata rakyat terpaksa sanggup bergadai golok untuk membeli rawatan perubatan. Tanpa adanya kemudahan perkhidmatan perubatan yang cukup yang disediakan oleh kerajaan, maka rakyat terpaksalah bergantung kepada kemudahan perubatan yang ditawarkan oleh pihak swasta. Ini akan membuka peluang yang luas kepada pihak swasta untuk menangguk di air keruh. Sedangkan pesakit pula adalah ibarat sudah jatuh ditimpa tangga. Dahlah sakit, kena peras pula oleh pengamal perubatan swasta.

Sebagai pesara warga emas, Acik harap kerajaan tidaklah kedekut untuk berbelanja lebih demi kesihatan setiap rakyat. Usaha kerajaan kearah menyediakan rawatan perubatan percuma sangatlah wajar diteruskan. Janganlah pula mistik yang mengatakan bahawa negara boleh bankrap akan mendorong kerajaan baru PH mengswastakan perkhidmatan perubatan. Kononnya, dengan kaedah pengswastaan itu kerajaan tidak perlu lagi berbelanja besar. Maka dengan sendirinya negara akan selamat dari bencana bankrap.

Betulkah sebuah negara boleh bankrap jika menyediakan pelbagai perkhidmatan percuma kepada rakyat, termasuk rawatan perubatan ?

Bagi Acik, mempercayai bahawa negara pun boleh bankrap adalah menyamakan negara dengan seorang individu, atau sebuah keluarga, atau sebuah syarikat, persatuan dan sebagainya. Sedangkan sebuah kerajaan adalah satu institusi yang jauh berbeza dari entiti-entiti tersebut. Ini kerana kuasa yang ada pada kerajaan menyebabkan ia tidak akan boleh bankrap. Jika pemimpin-pemimpin utama kerajaan percaya bahawa negara boleh bankrap, nescaya rakyat akan semakin susah hidupnya. Maka golongan ini tidak layak menjadi pemerintah dan rakyat pula wajar menukar kerajaan secepat yang mungkin.

Apabila pemimpin-pemimpin utama negara percaya bahawa negara boleh bankrap, maka mereka pun ada alasan untuk menyerahkan sesuatu tanggungjawabnya kepada pihak kapitalis. Dengan berbuat demikian kerajaan tak payah lagi keluar duit. Contohnya untuk membina hospital. Kerajaan cuma menyediakan sebidang tanah saja kepada sebuah syarikat gergasi untuk membina hospital.

Dengan sokongan kerajaan maka pihak kapitalis berkenaan pun berjaya mewujudkan hospital swasta. Oleh itu rakyat tidak boleh lagi mendakwa bahawa kerajaan gagal menyediakan perkhidmatan perubatan kepada mereka. Rakyat juga tidak akan menyalahkan kerajaan menyerahkan perkhidmatan perubatan kepada pihak swasta bila mereka juga turut percaya bahawa negara memang benar-benar tak mampu untuk menyediakan perkhidmatan perubatan percuma kepada rakyat. Dan jika kerajaan mencuba juga menyediakan perkhidmatan tersebut, nescaya negara akan bankrap.

Maka pihak kapitalis yang menyediakan perkhidmatan perubatan tersebut akan di anggap sebagai penyelamat. Ya, penyelamat kepada kerajaan dari disalahkan oleh rakyat kerana tidak menyediakan hospital. Dan penyelamat kepada rakyat kerana sanggup menyediakan perkhidmatan perubatan yang tak mampu disediakan oleh kerajaan.
.
Modus operandi di atas sebenarnya adalah satu strategi bagi pihak yang cintakan dasar pengswastaan, khususnya kapitalis. Jika puak kapitalis ini dibiar mengambil alih tugas-tugas dan tanggungjawab kerajaan, akhirnya majoriti rakyat akan menderita. Inilah yang telah menjadi fenomina di AS (Amerika Syarikat) sekarang.

Jika anda ingin ke AS eloklah membeli insuran perubatan walaupun untuk tempoh seminggu di sana. Tanpa ada perlindungan insuran, anda akan tersangat susah jika jatuh sakit dan memerlukan rawatan perubatan. Sistem perkhimatan perubatan yang telah lama diswastakan di AS menyebabkan majoriti rakyat miskin tidak mampu mendapat rawatan perubatan dan terpaksa menanggung derita kesakitan. Adakah dasar negara kita (berkaitan dengan sistem perubatan) sedang menuju ke destinasi yang sama ?

Mungkin dah ramai dari rakyat Malaysia telah pun menganut kepercayaan bahawa negara juga boleh bankrap sepertimana individu dan syarikat perniagaan. Atas kepercayaan ini mereka “skeptical” bahawa negara mampu meyediakan perkhidmatan perubatan percuma kepada seluruh rakyatnya. Namun demikian, mereka akan yakin bahawa negara mampu menyediakan perkhidmatan perubatan percuma sekiranya mereka melihat apa yang sudah menjadi realiti di negara Cuba (disebut “Kiuba”) sekarang.

Di Cuba, perkhidmatan perubatan diberi percuma kepada seluruh rakyat jelata. Bilangan doktor Cuba telah lebih dari mencukupi berdasarkan piawaian WHO (World Health Organisation), iaitu seorang doktor bagi 400 orang rakyat. Sedangkan di Malaysia nisbahnya ialah 1.533 orang doktor bagi 1000 orang rakyat. Padahal PM dan TPM bagi negara Malaysia adalah doktor perubatan.

Bila kerajaan menyerahkan tugasnya yang maha penting (iaitu menyediakan perkhidmatan perubatan) itu kepada pihak kapitalis, implikasinya sangatlah buruk. Rakyat akan terpaksa atau dipaksa untuk membeli insuran perubatan untuk diri masing-masing dan keluarga. Sedangkan realitinya, masih ramai rakyat yang berpendapatan di bawah paras kemiskinan. Walaupun ada yang akan menerima kad perlindungan isuran secara percuma dari kerajaan, namun bantuan tersebut sentiasa tidak akan mencukupi. Bantuan tersebut hanya sekadar melepaskan batuk di tangga sahaja.

Bantuan perubatan melalui sistem insuran perubatan lebih kepada bagi mengkaya-rayakan golongan kapitalis. Sistem kewangan dan perbankan pula sentiasa berpihak kepada mereka. Keuntungan yang maha besar yang dijana oleh pemain-pemain dalam industri insuran dan perkhidmatan perubatan sebenarnya adalah di atas penderitaan majoriti rakyat. Sedangkan pada hakikatnya industri-industri (insuran & rawatan perubatan) tersebut adalah parasit yang membebankan rakyat jelata. Ironinya, kerajaan pula yang menjadi pemangkin (“catalyst”) tegar kepada pengembangan kedua-dua industri tersebut (i.e. industri perubatan dan insuran).
.
Acik harap doktor-doktor perubatan yang berkhidmat dengan kerajaan tidak akan bercita-cita untuk berpindah ke hospital swasta demi untuk membina kekayaan. Jangan hairan kepada gaji doktor di hospital yang mencecah RM100 k sebulan atau lebih. Sebab sumbangan mereka melalui hospital kerajaan adalah lebih bernilai di sisi Allah, insyaAllah. Ada juga doktor yang merasa bangga kerana berjaya membuka kelinik sendiri, atas sebab-sebab yang mereka sendiri saja yang tahu.

Wallahualam

.

Lain-lain PenCERAHan yang relevan

.

Hutang : Akan bankrapkan negarakah ?

https://4uni2c.com/2018/06/13/hutang-akan-bankgrapkan-negarakah/

Share this:

Kereta Nasional Ke3: Perlu sangatkah ia ?

•2018/08/08 • Leave a Comment

⬆️ itu bukan kereta nasional ke3 ya !

.

2018 Ogos 08

Walaupun tak ramai rakyat yang melahirkan sokongan kepada cadangan projek Kereta Nasional Ke3 (KN3), namun PM tetap juga mahu cadangan beliau itu dilaksanakan. Mahu tak mahu semua pemimpin PH (kecuali Sdr Rafizi – mantan YB Pandan), nampaknya terpaksa akur demi menjaga hati PM itu dan demi keharmonian dalaman PH.

Lagi pun berdasarkan pengalaman yang lampau, tak ada gunanya membantah. Dulu masa beliau nak buat Kereta Nasional Pertama (Proton) pun ada juga suara-suara yang membantah. Tapi, akhirnya Proton dilahirkan juga.
.
Oleh sebab Acik bukanlah pemimpin PH, bahkan sebagai ahli biasa pun bukan, maka tak perlulah Acik bimbang apa-apa untuk memberi sedikit komen terhadap cadangan projek KN3 itu. Komen Acik adalah sebagai rakyat biasa dalam negara demokrasi, bukan mewakili mana-mana pihak.

Bagi Acik, Malaysia bukannya sebuah negara yang masih menghadapi kekurangan bekalan kereta. Oleh itu sudah tidak ada lagi keperluan bagi Malaysia untuk membina kilang kereta baru. Malah Acik percaya bahawa jumlah kereta baru yang ditawarkan di pasaran dalam negeri sentiasa melebihi permintaan.

Kalau diambil kira jumlah kereta-kereta terpakai yang begitu banyak belum terjual, maka pembinaan kilang kereta baru adalah lebih tak rasional. Adalah lebih relevan jika diwujudkan bengkel-bengkel yang bersekala besar bagi membaikpulih kereta-kereta terpakai sebelum dijual. Pembeli pun akan terjamin mendapat kereta terpakai yang masih “reliable” yang berbaloi dengan harganya.

Di bandar PJU10, di mana Acik tinggal sekarang ini, banyak terjumpa dengan kereta-kereta yang terbiar tanpa penggunanya. Ada juga diantara kereta-kereta itu yang umurnya masih agak muda dan keadaannya pun masih baik. Namun, akibat telah lama tidak digunakan langsung, maka ia menjadi sampah pula kepada penduduk-penduduk di bandar ini.

Acik percaya bahawa kereta-kereta terbiar ini bukan saja besepah di bandar PJU10 saja. Malah ia mungkin menyemak di merata tempat di seluruh negara. Sebelum memikir untuk membina kilang kereta baru, Acik rasa lebih urgent memikirkan mekanisma bagi menangani masalah kereta-kereta sampah tersebut.

Acik bimbang, bila bertambah satu lagi kilang kereta nanti, masalah kereta terbiar itu akan menjadi lebih kronik dari sekarang. Fenomina kereta terbiar itu adalah manifestasi bahawa kilang kereta baru adalah tidak relevan lagi di Malaysia sekarang.

Acik percaya majoriti ahli PH tidak setuju dengan pendapat Acik ini. Sebab, mereka terlalu taksub kepada orang yang mencetuskan idea KN3 itu. Mereka suka mengambil iktibar dari kisah Nabi Hizir a.s. dengan nabi Musa a.s. yang di tercatit di dalam al Quran, surah al Kahfi.

Nabi Hizir tahulah apa sebabnya beliau perlu bertindak sedemikian. Jadi, Nabi Musa tak perlulah tanya apa-apa. Maka kita pun janganlah bersikap seperti Nabi Musa terhadap Nabi Hizir. Bila melihat apa yang PM kita sedang dan akan buat tak payahlah bantah. Yakinilah saja bahawa semua yang dilakukan itu adalah baik dan pasti baik.

Oleh sebab Acik bukan ahli PH maka Acik taklah obliged untuk bersikap demikian terhadap ketua PH paling tinggi itu. Pada pengamatan Acik, bukan semua idea beliau terbukti menghasilkan kejayaan. Contohnya ialah Proton (kilang Kereta Nasional Pertama Malaysia), Perwaja (kilang besi), dasar PPSMI (Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris) dan lain-lain lagi. Jadi, adalah tidak mustahil jika projek KN3 itu juga akan turut gagal macam contoh-contoh di atas ?

Bagi Acik, generasi Malaysia yang akan datang lebih memerlukan pengangkutan awam dari kereta sendiri. Fenomina demikian telah pun wujud di negara-negara maju. Misalnya di United Kingdom. Majoriti rakyatnya lebih suka menaiki pengangkutan awam dari memandu kereta sendiri.

Sebuah keluarga di Edinburgh yang Acik kenal, memiliki hanya sebuah kereta saja. Kereta itu dikongsi bersama oleh semua ahli keluarga tersebut. Sedangkan semua mereka mampu memiliki seorang sebiji kereta. Bas awamnya menyediakan perkhidmatan 24 jam. Di Malaysia ?

Baru-baru ini Acik berpengalaman lagi menaiki ETS (Express Train Servis). Kali ini dari Sungai Buluh (Selangor) ke Alor Setar (Kedah). Agak terpesona dengan perkhidmatan kenderaan awam tersebut. Ia jauh lebih selesa dari menaiki Proton yang dipandu sendiri. Ini membuat Acik rasa kesal atas pembatalan projek ECRL oleh kerajaan baru PH.
.

Kalaulah projek KN3 itu nak dijadikan sebagai ganti kepada projek ECRL yang nak dibatalkan itu, maka Acik rasa ianya sangatlah tak padan. Ia juga sangat tidak adil kepada rakyat di negeri-negeri pantai timur yang majoriti besarnya ada orang Melayu Islam. Seolah-olah majoriti orang Melayu tak layak mendapat kemajuan yang sama seperti penduduk-penduduki kosmopolitan seperti di KL, Georgetown, Johor Bahru dan seumpamanya.

Dulu katanya kos ECRL itu terlalu mahal iaitu hingga RM 55 bilion. Kononnya kos sebenar tak setinggi itu pun. Tetapi ia menjadi setinggi itu sebab mantan PM Najib ingin membuat keuntungan besar di atas projek itu. Tujuan beliau adalah untuk membayar hutang 1MDB.

Pemimpin-pemimpin PH lalu mendakwa bahawa jika projek ECRL itu tak dibatalkan nescaya Malaysia akan bankrap. Ramai rakyat yang menjadi takut negara akan jatuh bankrap jika BN terus memerintah. Lalu majoritinya pun menggundi PH hingga PH menang besar.
.
Yang peliknya, apabila kerajaan baru PH menilai sendiri projek ECRL itu, kosnya bukan menjadi lebih rendah. Sebaliknya ia menjadi jauh lebih tinggi iaitu lebih dari RM 80 bilion. Rupa-rupanya rakyat telah termakan dakwaan salah PH tentang projek ECRL itu, menjelang PRU14 dahulu.

Sekali sekala terlintas juga difikiran Acik tentang kemungkin yang menjadi sebab utama kenapa PM sekarang begitu taksub sekali kepada industri kereta. Agaknya demi menjaga kepentingan anak beliau yang menjadi saudagar minyak itu kut. Jika pengangkutan awam termasuk ECRL menjadi lebih popular maka terjejaslah perniagaan anaknya itu. Akhirnya pemilikan syarikat minyak tersebut akan ditelan oleh syarikat minyak gergasi milik GLC (syarikat berkaitan kerajaan).

Rakyat kini dah mula berminat kepada pengangkutan awam. Ianya lebih murah, selesa, efisyen dan mesra alam. Maka penggunaan kereta akan berkurangan. Akibatnya penggunaan minyak akan merosot. Ini agaknya yang ditakuti oleh saudagar-saudagar minyak di seanterio dunia.
.
Walaubagaimana pun itu hanya spekulasi Acik saja. Mungkin juga ada sebab-sebab lain yang jauh lebih penting yang mendesak PM supaya melancarkan projek KN3. Khabarnya menjelang 2020. Cuma rakyat taklah wajib tanya lebih-lebih untuk tahu. Nanti jadi macam Nabi Musa a.s. pula. Sebab banyak bertanya, maka akhirnya ditinggalkan.

Ada juga yang percaya bahawa projek KN3 bertujuan meningkatkan kemahiran jurutera-jurutera kita yang ramai masih menganggur. Tapi apakah tidak ada bidang kejuruteraan lain selain dari kejuruteraan dalam industri pembuatan kereta ? Pembuatan kenderaan awam pun boleh juga menambah kemahiran mereka.

Kenderaan awam termasuklah pembuatan sistem keretapi laju dan bas-bas perantara yang menggunakan eletrik dan bateri. Cuba kita belajar dari negara besar China tentang teknologi pengangkutan awam mereka. Jangan terlalu prejudis kepada negara itu semata-mata kerana ideologinya komunisma. Yang baik ambillah untuk tauladan. Yang sebaliknya buat saja sempadan.
.
Wallahualam.

.

Lain-lain PenCERAHan yang relevan:
.

Antara ECRL dan Proton

https://4uni2c.com/2018/06/01/pru14-pasca-antara-ecrl-proton/://4uni2c.com/2018/06/01/pru14-pasca-antara-ecrl-proton/

.

Rafizi Ramli : 3rd National Car is against the wishes of rakyat

https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/08/06/third-national-car-is-against-wishes-of-the-rakyat-rafizi-tells-govt/

.

Why we should say “no” to a third national car

http://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2018/08/04/why-we-should-say-no-to-a-third-national-car/
Share this:

.

PenCERAHan terbaru ➡️ http://www.4uni2c.com

.