Politik: Kontrak Sosial

Bahasa adalah satu-satunya alat yg paling efektif bagi menyatukan rakyat sesebuah negara. Lebih-lebih lagi Malaysia kerana rakyatnya yg berbilang kaum dan keturunan.

2019 Dis 08

🇲🇾 Maklumat penting yg wajar diketahui oleh setiap warga negara Malaysia demi keamanan dan keharmonian hidup yang berkekalan ⬇️

PERJANJIAN KONTRAK TERHAPUS JIKA MANA-MANA PIHAK ENGKAR

MAKLUMAT PENTING.

KPD RAKYAT DAN KHAS NYA ANAK2 MUDA MALAYSIA YG KURANG TAHU TENTANG SEJARAH NEGARA DI HARAP BACA PERJANJIAN SOSIAL INI.

PERJANJIAN KONTRAK SOSIAL TERHAPUS JIKA MANA-MANA PIHAK ENGKAR

Oleh Peguam Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz

1. Proses Malaya menuntut kemerdekaan daripada British dipermudahkan dengan dasar British Decolonisation Programme (BDP) selepas tahun 1945.

2. BDP adalah dasar Kerajaan Britain untuk meninggalkan negara yang telah dijajah akibat kos pengurusan negara yang meningkat tinggi akibat perang dunia dan hasil bumi yang dirompak dari negara-negara yang dijajah tidak lagi menguntungkan British.

3. Ketika ingin melepaskan Malaya, terdapat lebih 2 juta BURUH paksa dari negara CHINA dan INDIA yang telah dibawa masuk oleh British ke Malaya untuk industri bijih timah dan getah British.

4. Tunku Abdul Rahman mahu Malaya Merdeka dan pendatang semua dihantar balik ke NEGARA ASAL.

5. Namun, British enggan menanggung kos penghantaran balik pendatang dan Tunku DIPAKSA untuk menerima mereka semua sebagai warganegara.

6. Tunku TIADA PILIHANAN melainkan menawarkan skim KONTRAK SOSIAL kepada kaum PENDATANG.

7. Sebagai balasan kepada KEMURAHAN HATI ORANG MELAYU memberikan taraf warganegara kepada kaum-kaum PENDATANG, kaum pendatang telah BERSETUJU untuk mengiktiraf ISLAM sebagai agama Persekutuan, Raja-Raja Melayu sebagai Ketua Negara, HAK ISTEMEWA MELAYU dan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan.

Selingan: Tun M kata DZ rasis https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2019/08/485458/dong-zong-rasis-tun-m

8. Mengikut undang-undang kontrak, apabila mana-mana pihak memungkiri sesuatu kontrak maka pihak-pihak boleh dikembalikan kepada STATUS QUO ASAL masing-masing.

9. Bermaksud jika satu pihak telah mula TIDAK menerima kedudukan Islam, Raja-Raja Melayu, HAK ISTIMEWA MELAYU dan Bahasa Melayu, maka pihak yang satu lagi juga berhak MENARIK BALIK pemberian kewarganegaraan kepada kaum PENDATANG.

10. Jadi berhati-hatilah dalam mengurus keturunan kamu. Jangan biar mereka BUTA SEJARAH.

Beliau juga lebih dikenali sebagai Buzze Azam, seorang peguam di Tetuan Azam Aziz Shaharudinali & Co dan juga Ketua Penerangan (Penaja) kepada Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA)

Baca berita selanjutnya di;
https://www.editormalaysia.com/5611/

SOALAN – Adakah boleh DITARIK BALIK HAK KERAKYATAN BUKAN MELAYU yang telah diberikan dengan MEMPERTIKAI KEDUDUKAN MELAYU ?

Info ini dikongsi oleh sahabat pejuang saya. Mengikut perkara di atas,sukacita ingin di ingatkan, YA, hak kerakyatan bukan Melayu boleh ditarik balik jika terdapatnya pertikaian yang serius terhadap perlembagaan tentang kedudukan hak orang Melayu. Malah terdapatnya contoh yang sudah pun berlaku.

Menurut Perkara 25 Perlembagaan Persekutuan.

CONTOH yang telah dilucutkan hak kerakyatan adalah Lim Lian Geok (Presiden Jiao Zong) pada 12 Ogos 1961 dan C.C. Yong pada 30 Oktober 1968. Kes ini menjadi pengajaran kepada sesiapa yang cuba mencabar kedudukan hak orang Melayu dalam perlembagaan Tanah Melayu.

Oleh itu, janganlah kita mempertikaikan perlembagaan yang telah termaktub dan dipersetujui seluruh rakyat Tanah Melayu dari dahulu lagi. Kita semua mahu hidup dalam keadaan aman dan sejahtera bersama keluarga dan sahabat handai tidak kira Melayu, Cina mahupun india. Mari kita hormat menghormati sesama kita berlandaskan perlembagaan yang telah dipersetujui bersama dari zaman tok moyang kita dahulu lagi. Boleh disebarkan untuk tujuan pembelajaran rakyat Malaysia. Sekian.

Terima kasih.

COPY & SHARE JIKA ANDA MASIH SAYANGKAN RAJA2 MELAYU, AGAMA ISLAM, BANGSA MELAYU & NEGARA MALAYSIA YANG KITA CINTAI, SERTA TIDAK MAHU ANAK CUCU NANTI JADI PENGEMIS DI TANAH SENDIRI..

VIRALKAN…SEGERA

Wallahua’lam 🌺

PenCERAHan yg popular ⬇️

Jawatan PM hak siapa https://4uni2c.com/2019/09/30/jawatan-pm-hak-siapa/

PenCERAHan yg relevan ⬇️

Bahasa: kalau hendak seribu daya https://4uni2c.com/2019/10/08/bahasa-kalau-hendak-seribu-daya/

Hak istimewa Melayu https://4uni2c.com/2019/12/12/politik-hak-istimewa-melayu/

PenCERAHan terakhir ⬇️ http://www.4uni2c.com

Advertisement

~ by OPajar on 2019-12-08.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: